Za samostojni ACS

Sporočamo, da smo iz Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport prejeli informacijo, da je proces združevanja javnih zavodov ustavljen. Z veseljem bomo nadaljevali in razvijali naše poslanstvo v samostojnem Andragoškem centru Slovenije.

***

Sodelavci ACS se odzivamo na dokument Uravnoteženje javnih financ, Izhodišče za pripravo rebalansa proračuna za leto 2012, ki napoveduje združevanje javnih zavodov na področju izobraževanja. Zavedamo se resnosti krize, v kateri se nahajamo kot družba in javni sektor, vendar verjamemo, da lahko k izhodu iz nje prispevamo več, če ohranimo strokovno in organizacijsko suverenost.

V zvezi s tem smo pisali pristojnima ministroma, dr. Žigi Turku (MIZKŠ) in mag. Andreju Vizjaku (MDDSZ) ter njunim sodelavcem:

Za našo samostojnost se zavzemajo Andragoško društvo Slovenije in druga združenja v izobraževanju odraslih (odprto pismo zvez, združenj in društev za izobraževanje odraslih ministru dr. Žigu Turku, 20. oktober 2012)

Naša prizadevanja podpirajo tudi dolgoletni tuji partnerji, med njimi:

Direktor ACS, mag. Andrej Sotošek, je bil v torek, 29. maja 2012, gost prvega dnevnika RTV Slovenija. Obrazložil je, zakaj si ACS želi obdržati samostojnost. Posnetek si lahko ogledate na naslovu: http://tvslo.si/predvajaj/prvi-dnevnik/ava2.137630591/00:14:00.

Skrbi nas tudi usoda strokovnih omrežij v izobraževanju odraslih.

Več o našem 20-letnem uspešnem delovanju lahko preberete tukaj.
Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki